Güzelliğinize kusur aramayın

Sürekli diyet, ayna karşısında geçirilen saatler, spor salonları, sadece sebze ve meyve ile dolu bir buzdolabı. Artık bütün bunlardan sıkıldınız ve aynaya bakmaya dahi çekiniyorsanız korkuyorsanız aşağıdaki önerilerimize kulak verin.

Artık sıkılmaya başladınız, normal bir yaşam biçimiyle kendinizi sevgilinize veya eşinize beğendirmek istiyorsunuz. Bunun için öncelikle takıntılarınızdan kurtulup, kendinizle barışık olmanız gerekiyor.

Yanlış değerlendirmeler…

ABD’de yapılan bir araştırmaya göre, bütün kadınlar vücutları konusunda yanlış değerlendirmeler yapıyorlar. Yani vücutları güzel bile olsa bir kusur mutlaka bulunuyor. Kadınlar, özellikle de popolarının çok büyük, geniş ve çok “yumuşak” olduğunu düşünüyor. Siz de aynaya her baktığında kendinden nefret edenlerdenseniz aşağıdaki önerilerimize bir göz atın…

– Gözlerinizi kapayın ve aynadaki kişiyi unutun. Hiç kimse size, sizin kendinize baktığınız kadar dikkatle bakmıyor. Abartmaya gerek yok.

– Kendi kedinizi motive edin. Her yeni güne, “Harikayım” gibi cümlelerle başlayın. Bu tür cümleler bilinçaltınızın en dip köşelerini bile etkiler.

Düzenli egzersiz yapın

– Sevgilinizin veya eşinizin fikrini alın. Kendinizi beğenmiyor olabilirsiniz; ama ona harika göründüğünüzü unutmayın. Sevdiğinizin fikri kadar insanı motive edici bir şey olamaz.

– Sürekli hareket edin ve düzenli olarak egzersiz yapın. Eğer vücudunuz ve güzelliğiniz için ufak tefek şeyler yaparsanız, kendinizi çok daha iyi ve sağlıklı hissedersiniz.

SİZ NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

E-posta hesabınız yayınlanmayacaktır. Lütfen bütün alanları doldurun.