Şapka bu kış da baş tacı

Modacılar, 19’uncu yüzyılın uzun zaman soylu aksesuarı olan şapkayı her zaman baş tacı etti. Bugün ise her tarza uyum sağlayacak kadar değişik tasarımlarla tekrar koleksiyonları süslüyor.

Modacılar bu kış şapkayı, en favori aksesuarları olarak seçti. 19’uncu yüzyıl romantizminin simgesi şapka, 1950’li yıllarda modada altın çağını yaşadı. O dönemde, fazla büyük olmayan, tüller ve çiçeklerle süslenen modeller, ipek türban tarzında modern şapkalar, erkeklerde ise fötr ve melon şapkalar göze çarpıyordu.

Madonna ekoseli seviyor

İşte bir örnek: Geçtiğimiz sezon gardıroplarımıza giren bereler, kış podyumlarında da özellikle ekoseli modelleriyle yine ön planda.

Uzun yıllardır, bu konuda modaya öncülük eden Madonna, sıra dışı tavırlarını giyim tarzına da taşıyor ve kullandığı aksesuarlarla dikkat çekiyor.

Klip çekimlerinde ve konserlerinde değişik şapka ve berelerle görebileceğiniz ünlü yıldızın bu kış tutkusu ise ekoseli kasketler.

Trendler arasında kendine sağlam bir yer edinen bu kasketlerin ekoseliler dışında renkli kaşmir modelleri, jeanlerle tamamlanan kısa ceketlerle sezonun en şık kombinasyonlarını tamamlıyor.

Canlı renkler hâkim

Podyumlarda hemen hemen tüm koleksiyonlarda kullanılan şapka, bere ve kasketler, özellikle renkleriyle ön planda.

Bu yıl şapka ve berelerde, pembe, yeşil, kırmızı, turkuaz gibi göz alıcı renkler kullanıldı. Western tarzı modeller ve klasik fötrler de ise daha sade olan siyah ve kahverengi ön plana çıkıyor.

SİZ NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

E-posta hesabınız yayınlanmayacaktır. Lütfen bütün alanları doldurun.