Cep telefonları radyasyon yayıyor

Cep telefonlarının yaydığı radyasyon, radyasyon koruyucular sayesinde büyük ölçüde etkisiz hale getirilebiliyor. Yeni teknolojilerin günlük yaşamda giderek daha yoğun biçimde kullanılmasıyla beraber son zamanlarda artış gösteren baş ağrısı, baş dönmesi, kronik yorgunluk, hafızada zayıflama gibi şikayetler tüm toplumu bu rahatsızlıkların uzun sureli cep telefonu kullanımına bağlı olup olmadığı yönünde endişeye düşürdü.

Toplumun bu endişesi yersiz değil, çünkü yakın geçmiş bize önemli sağlık sorunlarının ortaya çıkmasının uzun yıllar alabileceğini öğretti: Tıpkı Tütün’ün, Asbest’in (arabaların egzost dumanlarından yayılan bir tür zararlı atık madde) ve Thalidomid’in (yasaklanan diyabet ilacı) yan etkilerinde olduğu gibi. Diğer taraftan, cep telefonunun uzun süreli kullanımı üzerine yapılan araştırmalarda baş bölgesinin yakından radyasyona maruz kalmasının uzun vadedeki etkileri ile ilgili çıkan sonuçlar da endişeleri çoğalttı. Baş bölgesinin cep telefonu radyasyonuna doğrudan maruz kalması, beyninizi doğrudan etkileyip ona zarar verebilir.

Kafamızı mikrodalga fırının içine sokmuyoruz… Ama cep telefonlarını vücudumuzun en önemli organının, yani beynimizin hemen yanında kullanıyoruz. Sinyal gönderirken ve alırken, telefonun hem gövdesi hem de anteni radyasyon yayar. Telefon gövdesinde üretilen radyasyonun çoğu kulaklık kısmından yayılır. Buradan çıkan ve kulağın yumuşak dokusundan geçen radyasyon doğrudan beyne ulaşır. Antenden yayılan radyasyon ise kafatası kemiğinden geçerek yine beyine ulaşır. Radyasyonun en büyük bölümü kafamızın hemen yanındaki antenden yayılır.

İnsan kafatası içerdiği yoğun kalsiyum depoları sayesinde, beyini koruyan sert bir kabuk oluşturur. Ancak raporlara geçen çoğu tümör kulağın hemen arkasında konumlanmıştır. Bunun nedeni, iç kulaktaki yumuşak dokunun korumasız oluşudur. İşte bu en hassas noktada WaveShield Radyasyon Koruyucu devreye girer ve elektromanyetik yakın alan radyasyonunu (electromagnetic near field radiation) %99’luk bir orana kadar bloke eder.

Unutulmaması gereken bir başka nokta da, ev ve iş yerlerinde kullandığımız kablosuz telefonların da 800-900 MHz’lik radyasyon aralığını aştığıdır ki, bu durum da mevcut zarar riskini artırmaktadır.

Ne yapmalıyız?
– Telefonunuzu mümkün olduğu kadar az kullanın.
– SAR (özel emilim oranı) değeri düşük bir telefon kullanın.
– Özel olarak geliştirilmiş WaveShield Radyasyon Koruyucusu’nu kullanın.
– Sadece SAR testine tabi tutulup onaylanmış bir hands-free kiti kullanın.

SİZ NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

E-posta hesabınız yayınlanmayacaktır. Lütfen bütün alanları doldurun.