Kadının yeni silahı kalıcı makyaj

Günün her saati, yılın her mevsimi bir şey gizlemenize gerek kalmadan her an kendinizden emin olmak isteyen bayanların yeni tercihi mikropigmentasyon yani kalıcı makyaj. Her an rahat ve güven içinde kendinden emin olmak isteyen bayanlar için işte kalıcı makyajın detayları…

Halk arasında kalıcı makyaj olarak da bilinen mikropigmentasyon, aslında semi permanent yani yarı kalıcıdır. Nedeni ise; mikropigmentasyonda kullanılan pigmentler, boya maddeleri, zamanla hücrelerin fizyolojik fonksiyonu olan fagositoz ile yok olurlar.

Hücre, pigmenti içerisine alır, parçalar ve yok eder. Diyebiliriz ki, mikropigmentasyon 2-3 sene de yok olur. Ancak yine de bu durum cilt tipi ile bağımlıdır, bazı ciltlerde pigmentler tamamiyle yok olmaz bazı gölgeler kalabilir.

Burada özellikle vurgulamak gerekir ki kullanılan boya maddelerinin kesinlikle, organizmaya zararlı etkisi söz konusu değildir, ancak ne tür pigment kullanılacağı konusunda uzmanınızdan bilgi edinmeyi ihmal etmeyin.

Mikropigmentasyon hangi durumlarda uygulanır?

Mikropigmentasyon düzgün olmayan çizgileri düzeltmek için çok kullanışlıdır.

– Kısa bir kaşı uzatmak.

– Belirgin olmayan veya hiç var olmayan kaşlar çizmek.

– Dudak çizgilerini düzeltmek.

– Göz çizgisini yukarı kaldırmak.

– Vitiligo lekesini örtmek.

– Alopesi, saçlı deride kel bölgeleri kamufle etmek.

– Kemoterapi izlerini gizlemek.

– Yara izlerini gizlemek.

– Veya sadece daimi makyajlı görüntüsü vermek.

Hangi durumlarda mikropigmentasyonu silme ihtiyacı olur?

– Yanlış yapılmış bir çizgiyi düzeltmek için.

– Kaşlar kalıcı makyaj ile çizilmiş ise, estetik ameliyat sonrası çok yukarı çıkacağından, düzeltilmesi gerekecektir.

– Yaşlanma ve cilt gevşemesi ile kaşların çok aşağı düşmesi yüzünden düzeltilmesi, aynı şekilde göz çizgilerinin düzeltilmesi.

– Dövmelerde; daha önceden yapılmış, ama artık istenmeyen isim veya şekillerin çıkartılması.

Mükemmel bir mikropigmentasyon elde etmek için 2 veya 3 seans gerekmektedir. Her seans arası 3 hafta ile 1 ay olmalıdır. Ayrıca her mikropigmentasyon işleminde, rengin % 30 – % 50’si kaybolur. Bu uygulanacak kişiye mutlaka anlatılmalıdır.

Pigment kaybı; cilt tipine, kabukların erken koparılmasına, cildin kendini yenileme özelliğine (skatrizasyon), pigmentlerin korneum tabakasına düzgün ve yeterince derin girmemesine bağlıdır.

SİZ NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

E-posta hesabınız yayınlanmayacaktır. Lütfen bütün alanları doldurun.